STA gir karakter til partiene på høyere utdanning

STA gir karakter til partiene på høyere utdanning

Det nærmer seg stortingsvalg med stormskritt, og i ettermiddag har Benedicte (Fagpolitisk ansvarlig), Birgitte (Velferdspolitisk ansvarlig) og Kristian (Nestleder) gitt karakter på partienes meninger om høyere utdanning. Vi har valgt å sette karakter på partiene ut fra et sett kriterier som handler om #studentkravet og annen politikk som er viktig for STA og studentene på Agder. Vårt politiske måldokument kan du lese her

 

Ut fra følgende objektive kriterier har vi gitt partiene en karakter:

  • Studiestøtte på 1,5G
  • 11 måneder studiestøtte
  • 3000 studentboliger årlig
  • 20% dekningsgrad på studentboliger
  • Gratisprinsippet i høyere utdanning
  • Nei til skolepenger for internasjonale studenter
  • Psykisk helse for studenter
  • Kvalitet i utdanningene
  • Studentombud

Karakter A: 

SV og Venstre får karakter A av oss, dette er partiene vi mener har de beste og grundigste programmene for høyere utdanning, målt ut fra våre kriterier. Venstre var det partiet som hadde de mest konkrete forslagene til forbedring av kvaliteten i høyere utdanning. SV var det eneste partiet som konkret nevnte noe om studentombud, noe vi i STA er veldig opptatte av. Begge partiene ønsker å heve studiestøtten til 1,5 G, og begge ønsker å bygge minst 3000 studentboliger. SV ønsker å bygge hele 4000 studentboliger årlig, og blir kun slått av Rødt på dette punktet.

Karakter B:

Rødt får karakteren B, rødt leverer et program som på mange områder er langt over studentenes egne krav. Vi gleder oss over at Rødt har programfestet studiestøtte på 2,5 G og byggingen av 5000 studentboliger årlig. Vi er dog veldig spent på gjennomføringen av dette.

Karakter C:

KRF og Senterpartiet får karakter C av oss, de leverer gode programmer, men når ikke helt opp i de viktigste kategoriene, det er også mangler i form av konkrete tiltak på mange områder.

Karakter D:

AP, MdG og Høyre får karakter D av oss, de har mye bra i sine program, men klarer ikke helt å komme til målstreken i alle kategorier. Vi savner også her endel konkrete tiltak i programmene.

Karakter E:

FrP får laveste karakter av oss, de er det partiet som leverer de svakeste resultatene på høyere utdanning, de har også et av de korteste programmene på dette området, og sier veldig lite om kvalitetsfremmende tiltak.

 

STA ønsker alle studenter et godt valg, sett dere inn i de ulike partienes programmer og husk å stemme.

No comments