Skal spre kunnskap om børs og finans

Skal spre kunnskap om børs og finans

Børsgruppen UiA er en ny studentaktivitet ved universitetet som skal spre kunnskap om børs og finans i studiemiljøet. På Studentparlamentsmøtet 21. mars ble Børsgruppen UiA tatt som opp som en del av Studentorganisasjonen i Agder. Les børsaktivitetens historie om hvordan idéen gikk fra tanke til virksomhet.

Tekst: Børsgruppen UiA

Foto: Martin Braaten Grina (STA)

 

 

Det var en kald vintermorgen tidlig i januar at jeg for første gang gikk skrittene opp gangveien til UiA. Mange tanker raste raskt gjennom hodet mitt, før jeg plutselig befant meg rett utenfor den store fasaden. Struttende av både iver og motivasjon, men fullstendig uvitende om hva jeg skulle møte på innsiden.

Da jeg hadde brukt to måneder på å utforske hva universitetet hadde å by på, kunne jeg ikke si meg annet enn storfornøyd, med ett unntak. Som fersk student i ny by ønsket jeg å komme i kontakt med andre studenter med like interesser som meg. Jeg begynte å se etter en gruppe eller organisasjon hvor man diskuterte børs og finans. Ikke lenge etterpå ble jeg kjent med Gunnar Bergstrand (nestleder) gjennom et felles fag. Han delte samme interesse som meg. Det gjorde også Christoffer Faugli (styremedlem), leder for aksjegruppen i Revisus, og Hans Christian Døsen (styremedlem), leder for aksjespalten i Mercurius.

Etter et felles møte var vi alle enige om èn ting. UiA hadde ikke et godt nok tilbud for studenter med interesse for børs og finans, ikke før nå. Ved å opprette en børsgruppe ville vi gi studentene ved UiA et fullkomment tilbud. Sammen sitter vi på mye av den kunnskapen vi følte var absolutt nødvendig for å kunne opprette en slik gruppe. Blant medlemmene har vi alt fra juniormeglere, folk som har lang erfaring fra daytrading, til de som nylig har begynt å interesse seg, men samtidig er meget motiverte.

Formålet til Børsgruppen UiA er å spre kunnskap og interesse innen aksjer, børs og finansmarkeder til universitetets studenter. Det vil være en arena der man i like stor grad som å spre kunnskap, vil kunne lære.

Nå i begynnelsen har mye av aktiviteten foregått gjennom ukentlige møter, der hovedfokus har vært å drifte Børsgruppen UiA sin portefølje på ungeaksjonaerer.no, der vi ligger i nest høyeste liga. Etter hvert vil vi kunne tilby kurs, seminarer, foredrag, ekskursjoner og sosiale treff.

Etter at vi ble opprettet som studentaktivitet under STA, har vi lagt ned veldig mye arbeid for å få ting 100% opp og gå. Vi har innledet et samarbeid med Pareto Securities, og tidligere denne uken fikk vi en telefon fra Bloomberg i England. Vi er i samtaler med flere spennende aktører, som vi etter hvert håper å kunne annonsere som samarbeidspartnere. Med andre ord skjer det veldig mye spennende om dagen, og vi gleder oss til fortsettelsen!

 

Øystein Guneriussen

Leder av Børsgruppen UiA

No comments