I kjølvannet av aktivitetenes dag…

I kjølvannet av aktivitetenes dag…

I 2011: StoreSTAnd, et pilotprosjekt både for STA og aktivitetene. En suksess. «Dette skal gjentas!»

I 2012: Aktivitetenes dag. På alles lepper. Stort engasjement. Et yrende liv rundt studiene!

Studentorganisasjonen takker alle studentaktiviteter og linjeforeninger på Universitetet i Agder som har bidratt til at dette er blitt et av årets store happenings. Dette er deres dag. Til for dere. Av dere.


 

 

Se bilder fra aktivitetenes dag

 

16. februar ble aktivitetenes dag avholdt på Campus Kristiansand. Hele 28 aktiviteter inkl. studenthusene lagde skikkelig liv i vrimlehallen og viste frem hva de hadde å tilby, både faglig, sosialt og aktivt. «Gjett hvor mye den veier»-konkurranser så ut til å være en gjengangeri år. Linjeforeningen for revisjonsstudentene,  Revisus ønsket å bevisstgjøre andre studenter hvor tungt pensum de må igjennom (ca. 1950 gram). Fadderordningen henvendte seg derimot til godterimomsene der oppgaven var å veie en glasskrukke fylt med smågodt og gjette hva godteriet veide (ekslusiv glasskrukken). Riktig svar: ca. 600 gram. Det var ikke lett. Undertegnede bommet med henholdsvis 700 gram og 400 gram.

Foto: Martin Grina

Canonicus videreførte sin tradisjonsrike stand der en kunne melde seg på den årlige kanonballturneringen og samtidig øve på treffsikkerheten ved hjelp av den hjemmesnekrede målskiven. Musikkforeningene Quantum, Spillopus, Lady Klukk, Blæsen og Bondebrølet lagde som alltid god musikalsk stemning, både i virmlehallen og i kantina.

Den relativt ferske linjeforeningen Rhetorica som er foreningen for kommunikasjonsstudentene var også tilstede, og stjal hele gangbroa med sin gigantiske banner. De var godt synlige.

«Vi bestilte litt for stor» – Sitat Lars Inge Leirflåt, avtroppende leder for Rhetorica.

Mercurius var ivrige på å få folk til å komme til årets Norge på Nytt-konferanse som avholdes på Fønix Kino, og lokket blant annet med den populære rapperen fra Bergen Lars Vaular som spiller på Kick under kveldsarrangementet.

Med andre ord var det mye bra liv og mye spennende å få med seg, spesielt for studentene som enda(!) ikke har engasjert seg i noe ved siden av studiene.

Fra kl. 18 ble det servert deilig gryterett i kantina til de påmeldte aktivitetene. Her ble også premien for beste stand utdelt. Fadderordningen stakk av med seieren som etter å ha vært svært så ivrige på stand klarte å rekruttere over 90 faddere i løpet av dagen. Ikke annet enn imponerende! Nytt av året var en mer demokratisk stemmeprosess der studentene selv var med å avgjorde hvilken stand som skulle vinne. Over 220 studenter(!) avga sin stemme. Fadderordningen ble premiert med et fint diplom samt en kveld på Peppes Pizza Kristiansand hvor de kan gafle innpå med pizza. STA gratulerer med seieren.

Foto: Martin Grina

 

Noen dager etter, nærmere bestemt mandag 20. februar ble samme arrangement avholdt på Campus Grimstad. Kjent for sitt tette og gode studentmiljø, var ikke stemningen noe dårligere denne dagen. 17 aktiviteter sørget for at støynivået var noe høyere enn til vanlig. Konkurranser var det mange av også i Grimstad. Både Indøk Sør, Flying UiA og Bjelken var noen av aktivitetene som lokket med utfordrende spørsmål. Spesielt Bjelken hadde forberedt seg godt med sin selvkonstruerte standard yttervegg. Oppgaven var å finne ut hva denne ytterveggen bestod av. For de av dere som lurer er det er ikke så reint lite. Skal du snekre sammen en yttervegg må du huske på alt fra dampskille og rørslange til panel og spiker, og selvfølgelig GLAVA!

Standen til Flying UiA vakte populær oppsikt både blant studentene, pensjonistene og barnehagebarna. Interessen for helikopter og fly er tydeligvis stor. Undertegnede tilbrakte også en del minutter foran flysimulatorspakene, og flyhavari forekom relativt sjelden. Standen til flyteknikkstudentene ble så travel at undertegnede måtte steppe inn som barnehage-onkel. I serviceinnstilt STA-ånd fikk barna solid skolering i hvordan en letter og lander et F16-fly. Fremtiden er sikret.

Ved inngangspartiet luktet det noe kjent. Hmmm.. Jo, det var øl, det var latter, det var sang. Øl, viser og dram, bedre kjent som ØVD viste stolt frem bryggeutstyret sitt og lot forbipasserende få prøvesmake ulike kornsorter som brukes i bryggingen av ulike typer øl. Skikkelig lidenskap! Ved inngangspartiet var også friluftsgruppa Fjell og fjære tilstede med sitt sportsutstyr. Utenfor Bluebox kunne man også prøve seg i den høye klatreveggen.

Foto: Martin Grina

Undertegnede vil påstå at det til tider kunne være utrygt å bevege seg i aulaen (eller hva Bluebox-Anita?). Her var det rene sportsarrangementet hvor bl.a. Lacrosse-gjengen og GSI boltret seg i full figur! Kudos til innebandy-keeperen som voktet målet hele dagen! En av dagens mange helter…

Studentavisen Unikum fikk også vist seg frem. Unikum var tilstede både på Campus Kristiansand og Campus Grimstad, og fikk dermed vist seg frem til mange studenter på begge campus. Bra jobba! Vi elsker magasinet dere lager!

Et av dagens høydepunkt var ballongslippet til Bluebox. 99 balloner (jfr. 99 Luft Baloons) ble sluppet fra 4. etasje. Plutselig var det barnehagestemning i hallen der alle kjempet om å få tak i en ballong. I noen av dem gjemte det seg kule premier. Kudos til dere som fikk tak i en!

Indøk Sør trakk også mange nysgjerrige studenter til sin stand. Her kunne man delta i en virtuell ansettelsesprosess hvor flere forhold måtte konsidereres meget nøye slik at Apotekergården ikke endte opp med en udugelig ansatt.

Etter en lang og aktiv dag ble aktivitetene invitert til middag i kantina hvor det ble servert en smakfull kyllinggryte. Det ble også tid til gode taler fra STA-leder Øyvind Berdal og lokalleder i STA Grimstad Marius Wormnæs. Og jaggu ble det ikke litt underholdning også, i form av et radiostyrt helikopter som bokstavelig talt fløy veggimellom. Heldigvis var det laget av solid plast! Undertegnede ønsker seg et slikt helikopter til jul…

Etter middagen gikk turen videre til Bluebox hvor premien for beste stand ble uttdelt. Over 180 stemmer ble opptalt, og aktiviteten som stakk av med flest stemmer var linjeforeningen for industriell økonomi og teknologiledelse Indøk Sør med 44 stemmer. Premien var en kveld på Dolly Dimple´s med gratis pizza og mineralvann i tillegg til et fint diplom. Studentorganisasjonen gratulerer vinneren.

Foto: Martin Grina

 

Med dette har Studentorganisasjonen i Agder forsøkt å oppsummere to fantastiske dager med aktivitet og morro på begge campuser. Vi håper at alle deltakende aktiviteter har hatt det like morro som oss, og ønsker å være med å gjenta suksessen til neste år. Takk for denne gang.

 

 

Aktiv hilsen:
Martin Grina
Informasjonsansvarlig i STA
info@stastudent.no
47 66 69 64 

No comments