Billigere buss i studiebyene?

Billigere buss i studiebyene?

For ikke lenge siden rullet AKT ut et nytt system, hvor det skulle bli lettere å ta buss med mobil og sammen med dette, ble også prisene for busskort redusert. Med julestria rett rundt hjørnet passer dette ypperlig for den stramme studentlommeboken – for nå har vi mer penger til å handle julegaver med.

Om du bare har behov for busskort i Kristiansand- eller Grimstadområdet (sone 1) får du dette nå til bare 396 kroner om du bestiller på nett. AKT har i tillegg oppdatert nettbutikken sin for at det skal være enklere for studentene å bestille busskort, og man har nå mulighet til å kjøpe busskort for flere måneder samtidig. Og om du er usikker på hvor mange dager du har igjen av perioden, står dette klart å tydelig i uthevet skrift på din side i nettbutikken. Har du likevel behov for å reise på tvers av sonene, fortvil ikke, bestiller du dette på nett betaler du nå bare 446 kroner. Det er nesten 100 kroner i reduksjon fra hva et månedskort kostet for en student for noen år siden.

Månedskortprisen har lenge vært en omfattende diskusjon her i Agder, ettersom transportprisene her er av de dyreste i landet, og prisen har ikke gjenspeilet studentenes økonomi, noe STA mener er svært viktig. Etter en rask undersøkelse på nett viser det seg nå at AKT faktisk ikke er av de dyreste i landet, slik det ser ut er det bare studentene i Ålesund (385 kroner) og Stavanger (350 kroner) som betaler mindre enn studentene på Sørlandet. Det ser dermed ut som det beveger seg i riktig retning siden man nå får månedskort for mindre enn 400 kroner for reiser i 1 sone.

Likevel synes vi jo det alltid er trist når vi er dårligere enn Stavanger på noe.

 

Såå, god førjulstid kjære medstudenter! Nå kan du unne deg selv en julemann eller fem.

No comments