Attraktivt å studere på Sørlandet

Attraktivt å studere på Sørlandet

PN2A6106

Fristen for å søke seg til høyere utdanning gikk ut 15. april, og nok en gang er det rekordmange søkere på landsbasis. Selv om økningen ikke er like stor på Universitetet i Agder er det fortsatt svært mange som har UiA som sitt førstevalg.

–Det er utrolig moro at Universitetet i Agder er et attraktivt førstevalg for så mange, sier nestleder i Studentorganisasjonen i Agder, Helene Vedal.

Etter at Universitetet i Agder ble utvidet med nye forelesningssaler, seminarrom, grupperom og lesesaler høsten 2016, står universitetet nå bedre rustet til å ta imot nye motiverte studenter til studiestart i august. Og med enda flere utbyggingsplaner er utviklingen svært lovende.

-Vi har lenge sett behovet for mer plass til både studenter og ansatte når antall studieplasser og søkere øker, det er derfor svært positivt at vi nå ser planer for å utvidere arealet på campusene, sier Vedal.

Mange muligheter

Universitetet i Agder er et breddeuniversitet som tilbyr en rekke ulike utdanninger, noe Vedal mener kan være en av årsakene til de mange søkerne.

-Undersøkelser viser at studenter ofte velger det stedet de ønsker å studere før de velger hva de vil studere. Når man først ønsker å studere på Sørlandet skal det godt gjøres å ikke finne noe av det man ønsker å på et breddeuniversitet som UiA.

Vedal tror at dette også er noe av grunnen til at studiemiljøet er så godt på Sørlandet.

-Det er ingen tvil om at studentmiljøet, både faglig og sosialt, er bra på Sørlandet. Med mange gode og varierte studier har det resultert i at vi har 60 studentaktiviteter som tilbyr en rekke ulike aktiviteter, alt fra kor og korps, til sport og faglige foreninger, avslutter Vedal.

 

No comments